Oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Den tidligere Oldermand Diana Holstein giver mig den smukke oldermandskæde på

Den tidligere Oldermand Diana Holstein giver mig den smukke oldermandskæde på

I 2006 modtog jeg Skt. Loye Prisen fra Kjøbenhavns Guldsmedelaug og har siden haft mange gode stunder i laugets traditionsrige rammer.
Nu har jeg fået lov at overtage posten som Guldsmedelaugets Oldermand efter Diana Holstein.
Jeg vil naturligvis stadig stå til rådighed for alle mine søde kunder og være i butikken på Gammel Mønt som jeg plejer, men vil samtidig passe mine nye opgaver som Oldermand. Her kommer pressemeddelelsen, så I også ved hvad jeg går og har hænderne i for tiden:

Lone Løvschal er udlært sølvsmed fra Georg Jensen i København i 2001 og opnåede en Master of Art fra Royal College of Art i London i 2006. Den 43-årige Lone Løvschal driver sammen med tre kolleger guldsmedeforretning- og værksted i København, hvor hun arbejder med egne designs af både smykker og sølvtøj. Gennem de sidste fem år har Lone Løvschal været Styrelsesmedlem i Guldsmedelaugets bestyrelse, Laugsstyrelsen – og det seneste år båret titlen Viceoldermand. I Laugsstyrelsen har hun – udover at arbejde med Laugets små som store opgaver - især været fortaler for at bevare fokus på høj håndværksmæssig kvalitet og Guldsmedelaugets stolte traditioner, som hun ser frem til fortsat at værne om:
 
Jeg glæder mig meget til at være Oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedelaug! Mine forgængere har iværksat en række gode intiativer, og jeg overdrages et særdeles stærkt, velfungerende og traditionsrigt Laug, der tilmed har formået at forny sig gennem næsten 600 år. I lyset af den igangværende krise bliver det en udfordrende tid at gå i møde for alle i branchen, og jeg glæder mig over at vi, som det kollegiale netværk Lauget er, kan være med til at gøre en forskel for mange. Mit ønske er fortsat at sætte fokus på vores gode håndværk og dyrke det fine fællesskab vi har, og jeg ser frem til at løse spændende opgaver, igangsætte nye projekter og i det hele taget leve op til den ærefulde titel som Oldermand af Kjøbenhavns Guldsmedelaug.
 
Den nu tidligere Oldermand Diana Holstein, der forlader posten efter seks begivenhedsrige år, er overbevist om at have truffet det rigtige valg, når det drejer sig om at udpege sin efterfølger:
 
Jeg overlader trygt styringen af Kjøbenhavns Guldsmedelaug til Lone Løvschal. Hun har gentagne gange vist ikke bare et dybt engagement i branchens vé og vel, men også et velfunderet fokus på Laugets fremtid og fællesskab, siger Diana Holstein.
 
Om Kjøbenhavns Guldsmedelaug
Kjøbenhavns Guldsmedelaug er stiftet i 1429 ved Laugsskrå givet af Kong Erik af Pommern og Dronning Filippa og er et af Danmarks og måske verdens ældste laug. Et af laugets særlige formål er at uddele legater og priser til de af fagets udøvere, der har vist særlige evner og at yde økonomisk støtte til kulturelle tiltag, der har berøring med faget. Lauget har 187 medlemmer, og kredsen består af skabende guld -og sølvsmede, formgivere, butikker, fabrikanter, stenhandlere og grossister.
 
Yderligere informationer:
Kjøbenhavns Guldsmedelaug, www.guldsmedelauget.dk  
Lone Løvschal, Oldermand, Gammel Mønt 37, 1117 København K
20 88 72 05, lone@lonelovschal.com

Previous
Previous

Undervandslækkerier

Next
Next

Corona-opråb fra værkstedet